torstai 4. kesäkuuta 2015

TÄRKEÄ RUOKA. TERVEYS.
ITSE TEHDEN. KOTI. TAIDOT. KOTIKOKKAUS. RESEPTIT. TRENDIT. 

KOTIHOMMAT HALTUUN. HOUSHOLE CHORES&CAN DO?
TÄRKEITÄ TAITOJA&UUSAVUTTOMILLE. SKILL&TRY.


ITSE TEHDEN. KOTI. LEIPOMINEN. 



PORKKANA PIIRAKKA

3 kananmunaa
3 dl sokeria
4,5 - 6 dl porkkana raastetta
3-3,5 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1,5 tl vanilliinisokeria
150 g voita tai leivinmargariinia sulatettu


PAISTO 175 C n. 25-30 min. Keskitaso. 


Huom! 
Korkea reunainen leivin pelti ja koko leivin paperi arkki levitettynä, leivin pellin reunoille.
Leivin paperia EI taivuteta, kuten yleensä. 




KUORI PORKKANAT. 

Minä otan Ensin kannat pois, kaikista kuorittavista porkkanoista. Seuraavaksi alan kuorimaan, kaikki porkkanat yhdellä kertaa.


PORKKANA RAASTE.


Voit TEHDÄ RAASTINRAUDALLA, käsin porkkanaraasteen.
Helppo raastaa, kuoritut porkkanat. VARO sormia.




TAI Yleiskoneen Raastinosalla, kuten minä kuvassa.



Tykkään Porkkana raasteesta sellaisenaan tai Ruuan lisäkkeenä. Sinä? 





SEKOITA Munat ja sokeri VAAHDOKSI.




Leikkaa ja laita leivin margariini sulamaan, pieneen kattilaan. Hella 4.


RUOKASOODA on harvemmin käytettävä,
leivonnaisten kohotus aine. 



YLEISIMMIN LEIVONTAAN tarvitset.
Hienoa sokeria tai Pöly/TOMU Sokeria.
Vaniliinisokeria ja Leivinjauhetta. 


SEKOITA kaikki  KUVAT AINEET keskenään.
Tämä on myös LEIVONNASSA käytetty, YLEINEN OHJE. 






VARO Sulanutta ja kuumaa Rasvaa. Hella 4. EI roisku yli. 



Lisää pikku hiljaa kaikki kuivat aineet,
jatkaen varovasti vatkaamista. 



Taikina näyttää tältä, ennen raasteen ja voisulan lisäämistä.
Minä IRROITAN taikinan välillä, vatkaus kulhon reunalta. Taikinasta tulee tasaista, kaikki aineet sekoittuvat.








Lisää taikinaan seuraavaksi REILUSTI Porkkana raastetta.

Lopuksi lisää sulatettu margariini ja sekoita varovasti vatkaten.















LEIVIN PAPERI. LEIVIN PELTI. 

Tällä kertaa Levitä koko Leivin paperi, korkea reunaisen leivin pellin reunoille asti.
Paperia EI käännettä reunoilta alas, kuten yleensä.





VALMIS Porkkana piirakan pohja taikina.




LEVITÄ Porkkana piirakka tasaisesti, koko leivin pellin alueelle. Lasta on hyvä apuväline levityksessä, leivonnassa.


PAISTO 175 C. N. 25-30 min.
UUNIN keskitasolle pelti.  






KUORRUTUS.

125 g koskenlaskija sulatejuustoa
125 g voita tai leivinmargariiniä
5 dl tomusokeria
2,5 tl vaniliini sokeria



Perinteinen MAUSTAMATON Koskenlaskija juusto on 250 g. Tarvitset puolet, 1/2 koko paketista.



TARKKAILE porkkana piirakan pohjan paistamista.



Laita leivin margariini ja pilkottu, Koskenlaskija sulatejuusto sulamaan, pieneen kattilaan. Hella 4.




MITTAA Kuivat aineet Vatkaus kulhoon.

Tällä kertaa tarvitset TOMU sokeria ja vanilliinisokeria.



SULANUT Leivin margariini ja Sulatejuusto näyttää tältä. 

Tasaista, ei möykkyjä.




Yhdistä ja SEKOITA, Sokerit ja kuumennettu, sulatettu rasva ja sulatejuusto.



VATKAA Tasaiseksi.



Anna jäähtyä hetki.

VALMIS. Kypsä Porkkana piirakan pohja. 

Ota pois uunista. Jäähdytä hetki.




LEVITÄ, leivin lastaa apuna käyttäen Sulatejuusto-rasva KUORRUTE,
koko porkkana piirakan pohjan alueelle. Tasaisesti.







Kuvasta näet, ettei tällä kertaa Minullakaan Kuorrute levittynyt tasaisesti. Laitoin liian aikaisin Kuorrutteen, kuuman pohjataikinan päälle. Ulkonäkö Ei haitaa, Herkullinen Maku.


Kun Porkkana piirakan Kuorrute on levitetty ja Piirakka hieman jäähtynyt.

Nosta koko Porkkana piirakka, Jääkaappiin kylmenemään.




JÄÄHTYNYT. VALMIS Porkkana piirakka. 

Noin 1 tunnin päästä, voit jo Ottaa Porkkana piirakan pois jääkaapista.

Leikkaa Annospaloiksi ja Nauti ja Herkuttele.


SÄILYTÄ Porkkana piirakkaa jääkaapissa. VOI myös pakastaa.



Suosittelen Lämpimästi Leipomaan, Tekemään Itse ja kokeilemaan.



NAM. Erittäin Herkullista. Tykkätkö?




Ei kommentteja: