”Mimmit” -lastenmusiikkiyhtyeestä, -kirjoista ja -tv-sarjasta tutut hahmot seikkailevat nyt Vallilan kankaissa ja sisustustuotteissa. Ensimmäiseen Vallila & Mimmit -kokoelmaan kuuluu kolme kuosia. Kuosit ja niistä valmistetut tuotteet ovat suunnattu lastenhuoneisiin ja ovat siten ensimmäinen varsinainen lastenkuosisarja Vallilan kokoelmissa.
Vallila_Mimmit_2015_Kevatlaulu_photographerHennaSoronen_002
KUVASSA: Vallila & Mimmit Kevätlaulu -kuosi oranssina ja pinkkinä. Verhot, tyynyt ja matot kuuluvat kokoelmaan, neliömäiset istuimet päällystetty Kevätlaulu-kankaasta tehdyillä hupuilla.
Mimmit-sarjassa Mimmit-sisarukset seikkailevat ja asuvat satumaisessa Vaskimetsässä, josta aikuiset eivät tiedä, mutta jonne lapset saattavat löytää. Mimmien kanssa tarinoissa tavataan paljon eläimiä, kasveja ja satuolentoja. Mimmien maailmassa ihmeelliset sattumukset ovat mahdollisia ja mielenkiintoiset seikkailut odottavat nurkan takana. Tarinat ovat opettavaisia ja Mimmien rakkaus ja kunnioitus luontoa kohtaan välittyy lempeistä ja iloisista kertomuksista.
Vallila_Mimmit_2015_Kotipiha_photographerHennaSoronen_012  Vallila_Mimmit_2015_Pihapiiri_photographerHennaSoronen_022
KUVASSA vasemmalla: Vallila & Mimmit Kotipiha -kuosi kankaana/verhona, tyynyinä (60×80 cm ja 43×43 cm) sekä mattona. KUVASSA oikealla: Vihreä Vallila & Mimmit Piirileikki -matto.
Mimmien maailman on luonut muusikko ja lastenkirjailija Pauliina Lerche ja sen on visualisoinut kuvittaja Meri Mort. Mimmien maailma on värikäs ja iloinen. Siihen kuuluu paljon perinteisiä suomalaiseen luontoon liittyviä elementtejä ja se on saanut inspiraationsa kansansaduista ja kalevalaisesta perinteestä. Saman maailman Vallilan Design Studio tuo nyt myös kankaalle ja sisustustuotteisiin.
Vallila_Mimmit_2015_Vaskimetsa_photographerHennaSoronen_016
KUVASSA: Vallila & Mimmit Vaskimetsä -kuosi sinisenä ja violettina. Hauska idea lastenhuoneeseen on ommella kankaasta teltta!
Mimmit-kuosisarjaan kuuluu kolme eri kuosia ”Kotipiha”, ”Vaskimetsä” sekä ”Kevätlaulu”. Kotipiha-kuosista Mimmit-fani löytää kaikki suosikkihahmonsa: taikavoimaisen vanhan pihapuun, Mimmien kettuystävän sekä tietenkin Mimmit. Vaskimetsä-kuosi on Kotipihaa tarinallisempi, siinä juostaan kettuina metsän siimeksessä, kukkuloiden yli kohti seikkailuja. Kevätlaulussa pääosassa ovat iloiset värit, kukat ja kasvit sekä eläimet ja Mimmit, jotka ratsastavat kuosissa hevosilla.
Mimmien maailma on valloittava, satumainen, opettavainen ja lempeä. Mimmit ovat itse rohkeita, avuliaita, iloisia sekä lähimmäisistään ja luonnosta välittäviä. Toisaalta Mimmien seikkailut eivät ole liian siloteltuja ja lapsellisia, vaan Mimmit aidosti kiehtoo eri-ikäisiä lapsia. Mimmien kuvitus on ajatonta ja kaunista, mikä tekee kuoseista myös sisustuselementteinä erilaisiin koteihin sopivia.
Vallila_Mimmit_2015_Vaskimetsa_photographerHennaSoronen_020  Vallila_Mimmit_2015_Vaskimetsa_photographerHennaSoronen_019
KUVISSA: Vallila & Mimmit Vaskimetsä -kuosi sinisenä ja violettina. Karvalankamatot Vallila Samba, turkoosi ja pinkki.
Vallila & Mimmit -kokoelmaan kuuluu kolme kuosia, joista jokaisesta on myynnissä metrikangasta ja valmisverhoja. Kankaan ja verhojen lisäksi eri kuosesita on saatavilla myös erilaisia sisustustuotteita: koristetyynynpäällisiä, mattoja, vahakangasta ja kangaskasseja. Myöhemmin kevään aikana myyntiin tulevat myös keittiötekstiilisarja sekä muki.
Tuotteet ovat saatavilla Vallilan jälleenmyyjiltä kautta maan, sekä jälleenmyyjien verkkokaupoista.  Tuotteita myydään myös Vallila Outletissa Vantaan Tammistossa sekä Vallila.fi-verkkokaupassa. Valikoimat vaihtelevat hieman myyntipaikoittain.
//
Vallila introduces design collaboration with Mimmit brand
The characters familiar from the Finnish Mimmit children’s music band, books and TV-series can now be seen on Vallila’s fabrics and interior products. Vallila is sure that the designs will keep delighting existing fans and enticing new ones!
The Mimmit collection consists of three different patterns: ”Kotipiha” (“Home garden”), ”Vaskimetsä” (“Vaskimetsä Forest”) as well as ”Kevätlaulu” (“The Spring Song”). The Kotipiha pattern has all the favourites of a Mimmit’ fan: the magical old tree in the garden, the Mimmit characters’ fox friend, and, of course, the Mimmit characters themselves, too. The Vaskimetsä pattern has more of a narrative than the Kotipiha pattern: the characters have used their magic powers to turn into foxes and they are running in the shade of a forest, over hills and towards adventures. The Kevätlaulu pattern has plenty of cheerful colors, flowers and plants, as well as the Mimmit girls who are horse-riding on this pattern.
The designs are available as fabric by meter, coated table cloth, ready-made curtains, cushions, rugs, kitchen textiles and as a coffee mug.
Kuvauslainat: Mimmit, OmbreillinoPop Up Kemut ja Roobertin Herkku