KOTIKOKKAUS. RESEPTIT.
ITSE TEHDEN. KOTI. TAIDOT.
KOTIHOMMAT HALTUUN.
TÄRKEITÄ TIETOJA&TAITOJA UUSAVUTTOMILLE.
PYTTIPANNU


Koko perheen yksi suosikki ruoka, kaikenikäiset tykkää.
Toinen maukas ja hyvä makkara resepti, joka on meidän perheen yksi suosikki ruoka. Itse tehty pyttipannu, paistetulla kananmunalla.HELPPO JA NOPEA VALMISTUS.
RESEPTI. 2- 4 hlö. Yksinkertainen ohje.
6 - 8 kpl keitettyjä perunoita
1 lenkki makkara
1 - 2 kpl/kanmunaa/hlö
Maustamiseen voita, suolaa ja aromisuolaa.
Silputtua ja ruskistettua sipulia tai ilman.
KEITÄ PERUNAT.
Jäähdytä. KUORI ja PILKO kuutioiksi.
LAITA VOITA TAI MARGARIINIÄ PANNULLE, SULAMAAN REILUSTI.

LEIKKAA ja KUUTIOI MAKKARA.
RUSKISTA PAISTINPANNULLA. Kääntele palojen puolia ja käytä apuna lastaa, tasaisen ruskeita. Hella 4-5.
RUSKISTA kuutioidut perunapalat, reilussa voissa. Ruskistetut makkarat.
VALMIIT kuutiot, makkarat ja perunat.
KANANMUNAN PAISTAMINEN. KUUMA PANNU. Hella 4-5.
Laitan aina hieman voita ensin pannulle. Riko 1 kananmuna kerrallaan, kevyesti napauttaen kananmunaa paistinpannun reunaan. Paistan yleensä 2 kanmunaa kerralla, mahtuu hyvin kääntämään ja paistumaan.
Laitan vielä kertauksen vuoksi kananmunan paistamisen, löytyy ensimmäisistä kirjoituksista alkuvuodesta -15.
YHDISTÄ Makkarat ja perunat, PAISTOKASARIIN, KANNELLISEEN.
Kääntele, paista ja hauduta n. 5- 10 min yhdessä. Hella 2, 3-4.
VAHDI Hellan vieressä. ÄLÄ POLTA.
KANANMUNAN PAISTAMINEN. MITEN SINÄ TYKKÄÄT?
Tykkäätkä kahdelta vai yhdeltä puolelta paistettuna?
Minä tykkään kahdelta puolelta paistettuna. Lisäksi syön enemmän vielä, keitettyjä kananmunia. Terveellisiä ja hyvän maksuisia esim. ruisleivän päällä. SUOSITTELEN KANANMUNIEN syömistä.
KANANMUNAT PAISTETTU MAKUMIELTYMYSTEN MUKAAN.
Sillä aikaa makkara-peruna kuutiot odottavat ja hautuvat, paistokasarissa kannen alla hellalla. VAHDI.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti