lauantai 29. elokuuta 2015

KOTIKOKKAUS. RESEPTIT.
ITSE TEHDEN. KOTI. TAIDOT. KOTIKOKKAUS.

1/2.

LASAGNE


TARKISTA AINA RESEPTISTÄ MITÄ TARVITSET ja 

VARAA KAIKKI TARVIKKEET ESILLE, 

ennenkuin aloitat ruuan tekemisen, kokkailun tai leipomisen. 


RESEPTI LASAGNE


400-500 g jauhelihaa
2 sipulia, silputtua
2-3 tomaattipyrettä pieni purkki
2 dl kermaa, kuohukermaa
3/4 dl vehnäjauhoja
6-8 dl maitoa
1 kananmuna
1 raejuusto
1-2 ps juustoraastetta


Useita valkosipulin kynsiä, murskattuna ja pilkottuna. Oman maun mukaan,
Mausteita; Oregano, mustapippuri, valkopippuri, basilika ja jauhelihamauste.


PAISTO 175 C   50 - 60 min.
Lisää lopuksi Päälle Juustoraaste Paista n. 5-10 min VAHDI ettei pala. 



TEE KERRROKSET


1. Lasagne LEVYT
2. Jauheliha
3. Raejuusto, valkosipuli
4. Maito-kananmuna ja kerma


Tämä on minun hyväksi kokeiltu ja käyttämä perusresepti lasagnesta. Koti kokkailua voi tehdä monella tavalla  ja reseptejä on monelaisia. Lasagneen voi käyttää myös muita täytteitä kuin jauhelihaa, esim. kasvisvaihtoehto. 

TEE ESIVALMISTELUT 

ALOITA. PAISTA, RUSKISTA JAUHELIHA. Hella 4 - 5. 

VAHDI, Älä polta. Kuori  ja pilko sipulit. Voit samalla kuoria valmiiksi myös, valkosipulin kynsiä.



MAUSTA JAUHELIHA-SIPULI. MAISTA Maku.





MINÄ&IHANA, TERVEELLINEN JA HERKULLINEN VALKOSIPULI. 

VOIT Myös kuoria ja pilkkoa valkosipuleita, kun jauheliha ruskistuu.
Minä tykkään valkosipulista, joten kuorin ja käytän reilusti valkosipulia. Käytän noin 1 kokonainen valkosipuli/lasagne. 




KÄYTÄ VALKOSIPULI PURISTINTA, kuten minä kuvassa. 

Tai murskaa veitsellä ja pilko.








VALMIS JAUHELIHA. Lopuksi lisää tomaattipyre.




TEE MUNA-MAITO

LISÄÄ KAIKKI YHTEEN JA SEKOITA. Minä käytän kevytmaitoa, vehnäjauhoja ja kananmuna. Lisään kerman erikseen aina, kun laitan muna-maitoa.







...




Ei kommentteja: