tiistai 16. kesäkuuta 2015

TÄRKEÄ RUOKA. TERVEYS.
ITSE TEHDEN. KOTI. TAIDOT. KOTIKOKKAUS. RESEPTIT. TRENDIT. 

KOTIHOMMAT HALTUUN. HOUSHOLE CHORES&CAN DO?
TÄRKEITÄ TAITOJA&UUSAVUTTOMILLE. SKILL&TRY.


ITSE TEHDEN. KOTI. LEIPOMINEN. 


BANAANIKAKKU







BANAANIKAKKU. RESEPTI


2 dl hienoa sokeria
150 g leivinmargariiniä
2 kananmunaa
3-5 banaanin survosta
5 dl vehnäjauhoja
2-3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliini sokeria
1 1/2 tl neilikkaa, ei pakko lisätä.
1 1/2 tl kanelia
3/4 tl muskottipähkinää


PAISTO 175 C. n. 1 tunti 10 min. 


TARKISTA AINA, reseptistä mitä aineita ja tarvikkeita tarvitset. Varaa tarvikkeet valmiiksi ja yhteen kasaan pöydälle, ennekun alat leipoa.

Leipomiseen TARVITSET Lisäksi. VARAA valmiiksi, kuivakakkuvuoka, leivinmargariini ja korppujauhot. Tee leivitys VALMIIKSI, ennekuin aloitat taikinan tai sillä aikaa kun, vatkaat taikinan valmiiksi. 



Tämä kuivakakun resepti, on helppo ja hyvä.

Voit käyttää ruskettuneet banaanit mitä kotonta löytyy, kuten minä. Mitä enemmän banaania sitä parempi, makoisampi kakku. Minä Tykkään tehdä ja herkutella erillaisilla kuivakakuilla. En ole niinkään täytekakkujen ystävä. Maku asioita...


Vatkaa ensin sokeri ja leivinmargariin sekaisin, vaahdoksi.


Käytä Käsivatkainta tai yleiskonetta, kuten minä. On parempi jos olet ottanut, vaikka aikaisemmin samana päivänä tai edellisenä päivänä jo kannmunat ja leivinmargariinin pöydälle. Voi tehdä ja onnistuu myös, heti jääkaappi kylmistä raaka-aineista. Kokemusta on.

Vatkauksen aikana. Kerää kuivat aineet yhteen ja sekoita. Jauhot ja mausteet. 



KUORI JA SOSEUTA banaanit, joko haarukalla tai käsivatkaimella.



 Kuivat aineet jauhot ja mausteet kaikki lisätty. SEKOITA. 



LISÄÄ Kuivat aineet, pikku hiljaa, kananmunien ja sokerin joukkoon.

 Jatka vatkaamista varovasti, sekoita taikina tasaiseksi . 



LISÄÄ taikinaan, lopuksi survotut banaanit. 

SEKOITA TAIKINA TASAISEKSI.


VALMIS BANAANIKAKKU TAIKINA. 





LEIPOMISEEN, KUIVAKAKKUIHIN tarvitset AINA. 

Kakkuvuan, korppujauhoja ja leivinmargariiniä. Levitä sudin avulla leivinmargariiniä, ympäri ja joka puolelle, kakkuvuoan sisäosaa. 

Seuraavaksi laita ja levitä, korppujauhoja ympäri kakkuvuokaa. Helppo tehdä kun laitat, kakkuvuan vinottain ja pyörität vuokaa, toisessa kädessä korppujauho. Tee korppujahotus tiskialtaan päällä, niin ei haittaa vaikka korppujauhoja, menee yli reunojen. 




KELLO. Minuutti kello soimaa. Vahdi ja tarkista paiston aikana. 

PAISTON AIKANA kokeile, puutikulla onko kakku jo kypsä.
Jos kakku taikinaa EI tartu tikkuun, kuivakakku on kypsä.



OTA kakku pois uunista, lieden päälle. VARO KAKKU ON KUUMA!

Ota patalaput tai kintaat. Laita pieni, kakun kokoinen kakkulautanen kakun päälle (kuten kuvassa).

KÄÄNNÄ patalappujen ja lautasen avulla, kakku ylösalasin. 

Siis ympäri niin, että kakkulautanen on alimmaisena eli pohjalla ja kakku ylhäällä. POISTA Kakkuvuoka.
Jos olet rasvannut ja korppujauhottanut kakkuvuan hyvin, VALMIS kakku irtoaa hyvin kakkuvuasta. Jos et, muista seuraavan kerran, tehdä homma paremmin.

VALMIS, Yksinkertainen ja HERKULLINEN BANAANIKAKKU. 




NAM. HERKULLISTA.
Haluisitko maistaa?

Suosittelen Lämpimästi Kokeilemaan ja tekemään erilaisia ja yksinkertaisia kuivakakkuja. 


Minäkin aloitin LEIPOMISEN, jo Nuorena helpoista ja yksinkertaisista ohjeista, kuten keksit ja kuivakakut. Tein kakun viinkonlopulla. Osa kakusta on syöty ja osan laitoin pakkaseen, myöhempää käyttöä varten. SUOSITTELEN. 

Kun tekee mieli jotain HERKULLISTA...
LEIPOMALLA ITSE Saat helposti ns. kahvipullaa eli kahvin kanssa tarjottavaa, niin Itselle, kotiväelle kuin vieraille Nautittavaksi. 






Ei kommentteja: