tiistai 9. kesäkuuta 2015

TV1 UUTISET. MAAILMALLA.


G7 MAAT SAKSASSA


EPA/AOP


Maailman Johtavien Teollisuusmaiden johtajat, kokoontuvat Saksassa Garmisch-Partcherkichenissä, Saksan Liittokansleri Angela Merkkelin johdolla. Kokous kestää 24 tuntia.

Kokoontumisen aikana käsitellään ja keskustellaan Tärkeistä Aiheista, jotka koskettavat ja vaikuttavat koko Maailmaan.

Keskustelun aiheina:
Terrorismi, Terveys, Ilmaston muutos ja Energia, Maailman talous ja Venäjä-Ukrainan kriisi. 


Venäjä erotettiin viime vuonna, Grimin niemimaan valtauksen ja Ukrainan tilanteen takia, joten G8,
tuli G7 maat.

AP. Iltalehti. 

Yhdysvaltojen presidentti Parac Obama, lupasi tehostaa armeijan koulutusta ja keskustella Irakin kanssa ISISIN vastaisesta toiminnasta. Irak toivoo Maailmalta toimia äärijärjestö Isisiä vastaan mm. öljyn salakuljetuksen ja myymisen ehkäisemiksi.

Englannin pääministeri David Cameron haluaa, Euroopan pysyvän Venäjän vastaisissa pakotteissa.


Minusta on erittäin tärkeä ja mielenkiintoista seurata, Maailman tapahtumia ja uutisia. Minusta kaikki aiheet ovat tärkeitä ja maiden yhteistyötä ja yhteisymmärrystä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa.


Maailman tärkeitä johtajia, kokoontuu yhteen ja keskustelevat, päättävät meidän tulevaisuutta koskevista asioista. Maailman johtajista ja vaikuttajista minulle on jäänyt  mieleen USA:n ulkoministeri, Englannin pääministeri  "RautaRouva" Margaret Tacher. Nykyisin Angela Merkel on muuten muutamia harvoja, NAISJOHTAJIA MAAILMALLA ja POLITIIKASSA. ARVOSTAN Angel Merkeliä ja työtä. 

 G7 MAAT keskustelivat ja sopivat yhdessä mm. 

Merkkelin mukaan G7 maat keskustelevat, miten voisivat saavuttaa kunnianhimoisia tavoitteita Pariisin Ilmastokokouksessa ja parempaa menestystä kuin aiempina vuosina. G7 maat haluvat päästöjen vähentymistä 40-70 % vuosisadan puoliväliin mennessä. 

Lisäksi Ilmaston lämpeneminen 2 %  rajoitetaan. Kokouksen maat sitoutuivat, hankkimaan varoja Ilmastorahastoon. G7 maat ITSE tuottavat neljänneksen maailman päästöistä. Tarvitaan pikaisia ja konkrettisia muutoksia, toimia.

Venäjän pakoitteista luovutaan, jos Rauhan sopimus, Itä-Ukrainassa astuu voimaan. 

ILMASTONMUUTOS. ENERGIA. 

Ovat erittäin tärkeitä ja ajankohtaisia aiheita. Jotka koskettavat ja vaikuttavat ympäri maailmaa. Huomamme muutoksia omassa lähiympäristössä ja kotimaassa. Lisäksi Nyt jo voimme kuunnella ja katselle Uutisista, miten ilmastot ovat muuttuneet ympäri maailmaa, pohjoisnapaa myöten.


Oletko Sinä Ajatellut asiaa ja huomannut? 


Jokaisen Maan, Ihmisen ja Yksilön, Eläminen, käyttäytyminen ja kuluttaminen vaikuttavat omaan lähiympäristöön ja ympäristöihin kauempana, maailmalla. 




Lisätietoja: Yle.fi/UUTISET, Ilta-lehti ja Ilta-sanomat. 

http://yle.fi/uutiset/




...



Ei kommentteja: