keskiviikko 6. toukokuuta 2015

ITSE TEHDEN. RUOKA. LIHAPULLAT. 


RUOKA VAIHTOEHTOJA. 

Valmiit&Ostetut Nakit ja Itse tehdyt Lihapullat. 

Lisukkeena Salaatti ja Ranskanperunat.



Tykkään Ranskanperunoista, vaikka tiedän niiden olevan EpäTerveellisiä. 

Syön silloin tällöin Ranskalaisia. Käytän ja Lämmitän uunissa Valmiita Pakastettuja Ranskalaisia.
Paremman Makuisia&Laatuisia saa Ravintoloista ja Hampurilaispaikoista. Ostamalla. Oikeita Rasvassa Keitettyjä Ranskanperunoita Tykkään.

JAUHELIHA.  LIHAPULLA PERUSTAIKINA. 

Käytän yleensä sika-nauta Jauhelihaa. Hinta-laatu suhde on ok. 

Keitän tai paistan nakit. Tein aikaismmeni jo Lihapullat, joten Nyt Lyhyt lämmitys Mikrossa.
                     


RESEPTI. 

LIHAPULLAT-PIHVIT PERUSTAIKINA. 

1 kg sika-nauta jauhelihaa
3-4 kpl kananmunia
1-2 kp sipulia. Silputtuna oman maun mukaan. Minä käytin 2.
1-1,5 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria, jauhettua.
1-2 tl jauhelihamaustetta
2-3 dl korppujauhoja.

Minä laitan korppujauhoja vähemmän ja käytän sika-nauta jauhelihaa, ei tarvitse vettä. 
Lisää vettä jos tarvitsee 2 dl. Toiset laittavat vettä, taikinasta tulee löysempi. 

PAISTO Uuni tai Grilli ulkona.
250-300 C n. 20-30 min. Lihapullien Kääntö, paiston puolivälissä. 


Helppo ja Hyvä Ohje.

Perusjauhelihataikinan voi tehdä käsin tai koneella. 

Kaikki aineet vain sekaisin yhtäaikaa.

SIPULIEN PILKKOMINEN.

Ensin Kuori ruskea päälikuori sipulista ja leikkaa päädyt pois. Lohko ja pilko sipulit, pieniksi paloiksi. Vaihtoehtoja on monia Pilkkoa Sipulit, Veitsellä, mekaanisella Silppurilla ja Pienkoneella. 

Minä kuorin ja lohkon Veitsellä, loput koneella.
Olen aiemmin pilkkonut myös käsin, on hidasta ja Silmät vuotavat ja kirvelevät. 
Kun käytän konetta EI silmät kirvele ja pilkkominen on helpompaa ja nopeampaa.
Minä käytän yleensä tätä pientä kodinkonetta, mm. sipulien pilkkomiseen. Tykkään ja Suosittelen.



KEITTÖSSÄ JA KOTONA. 

VEITSELLÄ JA LEIKKUULAUTOJA apuna. KAIKKEEN PILKKOMISEEN. 



Tärkeitä Muovi ja Puu Leikkuulautoja, minulla on molempia.
Paistmisessa, Patalaput ja Kintaat ovat myös tärkeät.


SUOSITTELEN Sipulileikkuria. 

Kun käytät konetta Riittää kun kuorit ja lohkot sipulit.
 Laitat koneeseen ja hetki, Sipulisilppu on valmista. 1-2 sipulia kerralla, riippuen sipulien koosta.
Ostin Itse vasta Uuden silppurin. Toimii hyvin ja tekee Kyllä äkkiä, mutta liiankin Pieneksi sipulisilpun,
 jos EI vahdi ja pysäytä konetta ajoissa. 


Taikina on valmis. 

Ota taikinasta pieni osa ja Pyörittele käsissä Pieneksi palloksi.

 Jos taikina tartuu kiinni käsiin, voit kastaa käsiä valillä kylmassä vedessä.

Suosittelen tekemään ja paistamaan Lihapullia, 

ISON taikinan kerralla. 

Tästä Perustaikinasta tulee pellillinen Lihapullia. Ne voi laittaa lähekkäin, pullat kutistuvat paiston aikana. Riittää Useammaksi päiväksi. 2-4 hlölle.


Jauhelihataikina reippaasti vain pestyihin käsiin ja Muotoile Lihapulliksi Pyörittämällä käsissä. Tai kuten kuvassa Minä teen aiemmin Jauhelihapihvejä samasta Perusjauhelihataikainasta. Muoto on vain erilainen.

 PELLILLINEN Lihapullia ja kaksi Pellillistä Jauhelihapihvejä. 

LAITA UUNI Lämpenemään, kun aloitat taikinan teon. 

Uuni ei ole heti tarpeeksi lämmin. 

LÄMPÖTILA JA PAISTO AIKA. Tärkeä. Vahdi Paistoa. Käännä. 

TÄRKEÄ APUNA Minuttikello/Munakello on keittiössä hyvä apu, paisto ajan vahtimiseen.
Uunin käytössä tarkkana, Ettei tule liian vähän tai liikaa paistettua.

Yleensä Aloittelijan Ongelmat Ruoka ja Leivonnaiset, ovat joko Raakoja tai Palaneita. Itselläkin menee yleensä Paisto aika yli, ja syntyy Palanutta leivonnaista tai ruokaa vielä silloin tällöin tänäpäivänäkin. EI kaada maailmaa jos välillä epäonnistuu, pitää Yirttää ja Tehdä vaan uudestaan ja Onnistuu paremmin.

 Paistaminen Uunin keskitasolla. Kääntäminen Paiston puolivälissä. 

 Lasiset Pyrex vuat ja kansi, ovat erittäin Mukavia ja helppo käyttää.
 Ruokien paistamiseen ja Lämpimänä pitämiseen. Valmiit Lihapullat ja -pihvit kannelliseen lasivuokaan ja hella pienelle 1-2 Ruoka säilyy lämpimänä.

MENY. Valmiit Ostetut Keitetyt Nakit ja ItseTehdyt Uunissa paistetut Lihapullat. Lisukkeet Ranskanperunat ja Salaati. 

Juomista oli jo Aiemmin tietoa, jokainen Valitsee Oman Maun ja Mieltymyksen mukaan. 

BON APETIT 

Olen sitä Mieltä että, Ihminen Oppii melkein kaikkea, jos vaan Innostuu ja Haluaa. Ruuanlaittokin ja Leipominen on Helppoa ja Vaivatonta kun, harjoitttelee ja yrittää vain tarpeeksi monta kertaa. 


Suosittelen Lämpimästi, Terveellistä ja Itse Valmistettua Ruoan tekemistä! 


Elämän Valintoja...Teetkö Ruokaa Itse vai Ostat valmiina? 



.....






Ei kommentteja: