ITSE TEHDEN. KOTI. TAIDOT.
Hieno Idea. Tykkään Kahvista&Kahviloista. Tykkään.
http://www.paulig.fi/?gclid=COfBotOesMUCFcL3cgodNnEAgg
LEIPOMINEN. SÄMPYLÄT.


Ennen Leipomista. Varaa kaikki tarvikkeet ja välineet käden udottuville.
RESEPTI ROUHEISET SÄMPYLÄT. PERUSOHJE.
5 dl Vettä
1-2 tl suolaa
2 rkl sokeria tai siirappia
1 ps kuivahiivaa tai pkt tuoretta hiivaa
12-13 dl Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
1 dl öljyä tai sulatettua leivinmargariiniä
MUISTA Ei kaikkia jauhoja kerralla. Laita ensin osa ja sitten lisäät pikku hiljaa, sekoittaen ja
lopuksi Öljy tai sulatettu leivinmargariini.
Tällä Sämpylöiden Perusohjeella voit tehdä, erilaisia Sämpylöitä käytät vain erilaisia jauhoja. Olen tehnyt hiivaleipäjauhoista ja vehnäjauhoista myös. Tykkään ja käytän Täta Rouheista Sämpylä Reseptiä eniten.
1-2 tl suolaa
2 rkl sokeria tai siirappia
1 ps kuivahiivaa tai pkt tuoretta hiivaa
12-13 dl Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
1 dl öljyä tai sulatettua leivinmargariiniä
PAISTO 225 C n. 12-15 min.
MUISTA Ei kaikkia jauhoja kerralla. Laita ensin osa ja sitten lisäät pikku hiljaa, sekoittaen ja
lopuksi Öljy tai sulatettu leivinmargariini.
Tällä Sämpylöiden Perusohjeella voit tehdä, erilaisia Sämpylöitä käytät vain erilaisia jauhoja. Olen tehnyt hiivaleipäjauhoista ja vehnäjauhoista myös. Tykkään ja käytän Täta Rouheista Sämpylä Reseptiä eniten.
Tämä on Helppo ja Yksinkertainen PerusOhje, Hyville Sämpylille.
Tarvitset, Jauhoja, Vettä, hiiva, suolaa, siirappia tai hienoasokeria ja öljyä.
Sekoita Kaikki aineet sekaisin.
Tee Käsin, siis Yksi Käsi sekoittaa ja toinen käsi lisää jauhoja ja lopuksi Öljyn. TAI Koneella.
Tärkeä on taas Huomioida, EI kaikkia jauhoja yhtäaikaa, vaan seuraa ja tunnustele Taikinaa. Taikinan pitää olla löysähkö. Saat pehmeitä Sämpylöitä, kun neste ja jauhojen määrä on sopiva.Taikina on Valmis. Kohota Taikinaa n. 1 tunti, leivinliinan alla.
Kohotus, Lämpimässä paikassa, ei avonaisen ikkunan vieressä.TAIKINA on Noussut, kohonnut ja on Valmis Leivottavaksi.
Kaada taikina leivinalustalle. Jauhoja alle. Jauhopussi ja muovi veitsi lähelle.
Taikinasta pyöreiksi, Lisää jauhoja tarvittaessa.
Leikkaa Taikinasta pieniä annos paloja.
KÄSIN Leipminen ja Pyöreän muodon, pallon muodostuminen
Käsi muodostaa kukkaron jossa, taikina möykky pyörii. Minä Teen kahdella kädellä yhtäaikaa. On hyvä aloittaa yhdellä Kädellä ja Opetella Tekniikka ensin yhdellä kädellä ja sitten opetella vasta toinen. Niin minäkin Tein kun Opettelin Leipomista. Samalla tavalla Pyöritellään myös Pullat, munkit jne.Taikinasta tulee 1. Pellillinen Herkullisia ja Hyviä Sämpylöitä.
Leivinpaperi Uunipellille tietysti ensin, ylimääräset reunat taita alle.Sämpylät voi laittaa vierekkäin, kasvavat vähän noustessaan ennen paistoa.
Taas Kohotetaan, leivinliinan alle kaikki sämpylät.
Laita Uuni lämpenemään, jos et ole jo laittanut.
PAISTO Keskitasolla 225 C n.12-15 min. Minuttikello soimaan.
Seuraa Paiston aikana. Minä taas käännän pellin toisin perin, keskellä paisto aikaa.
Leivonnaisen Ylä- ja alapuoli näyttää paisto kypsyyttä.
Joten Kaikessa Leipomusten Paistamisessa Tarkista ja katso alapuolta.TARKISTA aina paiston lopussa, kääntämällä Sämpylä tai pulla, niin näet onko se jo rusketttunut. Jos ei paista vielä lisää esim 5 min. ja taas tarkista ja ota Vasta Uunista kun alapuoli on Ruskea (kuvassa) valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti