perjantai 8. toukokuuta 2015

ITSE TEHDEN. KOTI. TAIDOT. 


Hieno Idea. Tykkään Kahvista&Kahviloista. Tykkään. 

http://www.paulig.fi/?gclid=COfBotOesMUCFcL3cgodNnEAgg


LEIPOMINEN. SÄMPYLÄT.

 

Ennen Leipomista. Varaa kaikki tarvikkeet ja välineet käden udottuville. 


RESEPTI ROUHEISET SÄMPYLÄT. PERUSOHJE.

5 dl Vettä
1-2 tl suolaa
2 rkl sokeria tai siirappia
1 ps kuivahiivaa tai pkt  tuoretta hiivaa
12-13 dl Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
1 dl öljyä tai sulatettua leivinmargariiniä

PAISTO 225 C n. 12-15 min. 


MUISTA Ei kaikkia jauhoja kerralla. Laita ensin osa ja sitten lisäät pikku hiljaa, sekoittaen ja
lopuksi Öljy tai sulatettu leivinmargariini.

Tällä Sämpylöiden Perusohjeella voit tehdä, erilaisia Sämpylöitä käytät vain erilaisia jauhoja. Olen tehnyt hiivaleipäjauhoista ja vehnäjauhoista myös. Tykkään ja käytän Täta Rouheista Sämpylä Reseptiä eniten. 

Tutustu ja Tutki. Lisätietoja ja Reseptejä: 

http://www.sunnuntai.fi/

Tämä on Helppo ja Yksinkertainen PerusOhje, Hyville Sämpylille.
Tarvitset, Jauhoja, Vettä, hiiva, suolaa, siirappia tai hienoasokeria ja öljyä. 



Sekoita Kaikki aineet sekaisin. 


Tee Käsin, siis Yksi Käsi sekoittaa ja toinen käsi lisää jauhoja ja lopuksi Öljyn. TAI Koneella.  

Tärkeä on taas Huomioida, EI kaikkia jauhoja yhtäaikaa, vaan seuraa ja tunnustele Taikinaa. Taikinan pitää olla löysähkö. Saat pehmeitä Sämpylöitä, kun neste ja jauhojen määrä on sopiva.


 Taikina on Valmis. Kohota Taikinaa n. 1 tunti, leivinliinan alla.

Kohotus,  Lämpimässä paikassa, ei avonaisen ikkunan vieressä.

TAIKINA on Noussut, kohonnut ja on Valmis Leivottavaksi. 

Kaada taikina leivinalustalle. Jauhoja alle. Jauhopussi ja muovi veitsi lähelle.


Taikinasta pyöreiksi, Lisää jauhoja tarvittaessa. 

Leikkaa Taikinasta pieniä annos paloja.


KÄSIN Leipminen ja Pyöreän muodon, pallon muodostuminen

Käsi muodostaa kukkaron jossa, taikina möykky pyörii. Minä Teen kahdella kädellä yhtäaikaa. On hyvä aloittaa yhdellä Kädellä ja Opetella Tekniikka ensin yhdellä kädellä ja sitten opetella vasta toinen. Niin minäkin Tein kun Opettelin Leipomista. Samalla tavalla Pyöritellään myös Pullat, munkit jne.




Taikinasta tulee 1. Pellillinen Herkullisia ja Hyviä Sämpylöitä.

Leivinpaperi Uunipellille tietysti ensin, ylimääräset reunat taita alle.


Sämpylät voi laittaa vierekkäin, kasvavat vähän noustessaan ennen paistoa.

Taas Kohotetaan, leivinliinan alle kaikki sämpylät.
Laita Uuni lämpenemään, jos et ole jo laittanut. 


 PAISTO Keskitasolla 225 C n.12-15 min. Minuttikello soimaan.



 Seuraa Paiston aikana. Minä taas käännän pellin toisin perin, keskellä paisto aikaa.

Leivonnaisen Ylä- ja alapuoli näyttää paisto kypsyyttä.

Joten Kaikessa Leipomusten Paistamisessa Tarkista ja katso alapuolta.


TARKISTA aina paiston lopussa, kääntämällä Sämpylä tai pulla, niin näet onko se jo rusketttunut. Jos ei paista vielä lisää esim 5 min. ja taas tarkista ja ota Vasta Uunista kun alapuoli on Ruskea (kuvassa) valmis.



Valmiit ja Kypsät SÄMPYLÄT pois Uunista ja Leivontakuppiin leivinliinan alle. Säilyvät Lämpiminä ja Maistuvat Tuoreina, 

just Uunista vedettynä ulos. IDEA Jäähtyneenä, Laita osa pakkaseen. 

Niin Hyviltä. Voi sulaa kun voitelet. NAM.

Leipominen on Yksinkertaista ja Helppoa, kun oppii perusniksit ja vinkit.
NIKSIT OVAT...

Tarkista Reseptistä Mitä tarvitset. Laita kaikki tavarat ja tarvikkeet esille, ennenkuin aloitat. 

Älä lisää kaikkia jauhoja yhtäaikaa. 

Sopiva Nesteen ja jauhojen määrä, Leivonnainen Onnistuu ja Tulos Ok.
Seuraa paiston aikana. Paisto aika ja lämpötila Sopiva. Ei Raaka tai Palanut. 

MAISTA taikinaa ja valmista tuotetta, Varmistat onko Maku Ok ja Kypsä.


SUOSITTELEN LÄMPMÄSTI Leipomista kotona, Ihania Makuelämyksiä ja AINA Tuoreita. Harrastus&Tapa. Tykkään. 


....

Ei kommentteja: