KEVÄT ALOITUS....KESÄ Lähestyy....
VAPPU JUHLA. First of May Celebrate
RUOKA&JUOMA. Food&Drink.
NEW....DRINK....TASTES....
Like U Taste?
Cold....Drink...
I Like Taste New Drinks&Food....I Think Perry is Better.
KOTONA&ITSE TEHTYÄ.
VAPPU HERKUT JA LEIVONNAISET VALMIINA. Maistuisiko?
ItseTehdyt Tippaleivät valmiina.
TIPPALEIVÄT.
Laitan thän vielä ketauksen vuoksi tuon reseptin, niin kuvat ja respetit löytyvät lähekkäin.
TIPPALEIVÄT. BON APETIT.
2,5 dl Maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl Vehnäjauhoja
Helppo ja yksinkertainen Resepti. Sekoita Kaikki aineet keskenään, tasaiseksi taikinaksi.
Tippaleipien valmistus ja paisto.
Tippaleipien valmistus ja paisto.
Sekoita Kaikki aineet keskenään.
Minä Tein tällä kertaa Yleiskoneella. Käsinkin sekoitus onnistuu,
taikina on valmis kun se on tasainen ja löysä.
Kun piti tehdä myös Munkki-Pulla taikina ja kone piti ottaa esille.
Tässä Taikina valmiina, tasainen ja löysä.
PURSOTUS JA PAISTO.
Minä olen käyttänyt vanhaa ja pestyä Ketsuppi purkkia Tippaleipien pursottamiseen, toimii. ItseTehdessä sattuu ja tapahtuu. En löytänytkään purkin tärkeää korkkia, joten piti keksiä uusi systeemi pursottimeksi. Muistin, että Pakaste-Muovipussillahan voi myös pursottaa. Pussiin taikina ja sulje pussi. Leikkaa yhteen kulmaan aukko. Hidas ja Hankalin työvaihe on, Taikinan laitto purkkiin tai tässä tapauksessa pussiin ja Tippaleipien paistaminen, uppopaistaminen.
Taikinan kaato pussiin ja pussi kiinni.
Pienen aukon leikkaaminen yhteen kulmaan.
Taikina on löysää, Varo ettei kaikki taikina tule ulos pussista.
PAISTO. Tärkeät Välineet.
2 kpl Isoa Auringonkukka öljy pulloa.
Hyvä kattila ja kansi. Minulla on valurautainen kattila 3 l. Toimii ja kestää.
Reikäkauha ja lautanen, jossa talouspaperia.
Kaikki välineet, kattila ja kansi käden ulottuville kun alat paistaa Kuumalla Öljyllä,
Tippaleipiä ja munkkeja.
Kaada kaikki öljyt kattilaan ja lämmitä öljy sopivaksi. Voit kokeilla öljyn hyvää paisto lämpötilaa. Pursota pieni taikinamöntti öljyyn, jos se porisee ja pysyy pinnalla Öljy on käyttövalmis. Ei liian kuuma, eikä kylmä Kännä hella n. 4, sopiva. Hyvin sitä muistaa kun Olen tehnyt&leiponut vuosia, Lapsuudesta asti. Teen Munnkkeja ja Tippaleipiä vain Vapuksi. Tiedättehän Uppopaistaminen Ei ole tervellistä.
Näin taikinamöykky nousee pinnalle, Öly on sopivan lämmintä.
Ole varovainen Öljy on kuumaa. AINA Varaa kansi lähelle, saat tarvittaessa kattilan päälle.
Pursota taikinaa pyörivin liikkein öljyyn, kököiksi. 2 tai kolme mahtuu yhtäaikaa paistumaan. Käännä Tippaleivät toisinpäin vaalea puoli alas, kun ovat sopivasti ruskettuneet.
Toiselta puolelta valmiit, käännä Tippaleivät.
Kumpikin puoli kauniin ruskea, Tippaleivät ovat valmiit. Nosta Reikäkauhalla jäähtymään lautaselle, jossa talouspaperia.
Tippaleivät murtuvat ja tulee helposti pieniä osia. Ota Irronneet pienent osat pois Kuumasta öjystä
tarpeen vaatiessa, etteivät ne pala ja tuota huonoa makua.
Jäähtyneenä Koristele Tomusokerilla, teesiivilän läpi ja nosta Tarjoilulautaselle.
Tippaleivät ovat valmiita nautittavaksi.
Ovatko Tippaleivät Sinun Herrkujasi Vappuna.....
Vai Tykkäätkö enemmän Munkeista kuten Minä?
.....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti