tiistai 12. toukokuuta 2015

TÄRKEÄ RUOKA. TERVEYS/HELATH.

KOKIT/COOKS. RESEPTIT&RECIPES.


KOTIHOMMAT HALTUUN. HOUSHOLE CHORES&CAN DO?
TÄRKEITÄ TAITOJA&UUSAVUTTOMILLE. SKILL&TRY.


ITSE TEHDEN. KOTI. TAIDOT. KOTIKOKKAUS.  RESEPTIT. TRENDIT. 



KAAPPAUS KEITTIÖSSÄ. Kirja ja MTV3.fi

 SAVOY Keittöpäällikkö

Kari Aihinen. 


Tutustu ja Tutki. Reseptit ja Lisätiedot: 

http://www.mtv.fi/lifestyle/ohjelmat/kaappaus-keittiossa

TeetköItse ja LEIVOTKO ITSE? 

LEIPOMINEN. KEKSIT. KAURALASTUT. 


Minä Tykkään ja Leivon erilaisia Leivonnaisia, 

kuivakakkuja, muffinseja, piirakoita jne. 

Suolaisia tai Makeita. Tykkään etenkin Kekseistä ja Nämä ovat 1. ja kesto Suosikkejani, Itse tehdyistä Kekseistä. Aloitin Leipomisen ja kokkailun jo Lapsena, Omassa Lapsuuden kodissa. Ensin Äitin apuna ja sitten Itsekseni. Tämä Kauralastut oli 1. ensimmäsistä respeteistäni, joita kokkailin jo Lapsena. Helppo ja yksinkertainen ohje.

Meillä kutsuttiin Ratirilleiksi, näitä Herkullisia ja Suussasulavia Keksejä. Meidän Lapsuuden perheessä, Leipominen, Ruuan laitto ja Kotihommat Hoidettiin Yhdessä. Meitä oli 5 Lapsuuden perheessäni ja Äiti oli Työnjohtaja ja 1. Tasa-Arvo Perheessä ja ArkiElämässä on Hyvä. Suosittelen.

Hyvä ja Sujuva Arki Elämä. Yksinkertaisesti. Delegoi. Suunnittele.  

Minusta se on hyvä systeemi, annetaan Lasten osallistua Arki Rutiineihin ja tekemään Kotitöitä pienestä pitäen. Olen Siirtänyt Hyviä Ohjeita ja Perinteitä Omaan Perheeseeni, seuraavalle Sukupolvelle.

Arvostan ja Tykkään Perinteistä. Sinä?

Vai Ostatko Keksit ja Leivonnaiset AINA Kaupasta valmiina?

Minä Teen sekä että. Välillä leivon ja välillä ostan valmista kotiin.Vaihtelu Virkistää, Maku Aistejakin. Suosittelen ja Käytän etenkin, Konditoria ja Leipomo myymälöitä. 

HELPOT JA YKSINKERTAISET KAURALASTUT

Näistä Tykkää Kaikki, Lapsista Aikuisiin. Kokemusta on Lasten ja Aikuisten Kutsuilta. 

Kuvassa. Desilitra dl, Perusmitta Leivonnassa.

Tarvikkeet, mm. Hienosokeri, Vehnäjuhot ja Leivinmargariini. 

Kun Mittaat, Älä liioittele Mittoja ja laita ylimääräistä kuin ohjeessa. 

TARKISTA RESEPTI, Tiedät Mitä Tarvitset. 


VINKKEJÄ. NIKSEJÄ. HARJOITTELE. ONNISTUT. 

Leipomusten Onnistumisen kannalta, 

on tärkeä Mitata oikein ja Suhde, Neste ja Jauhot. 


MITÄ TARVITSE? Perus Leivonta tarvikkeita.
Varaa AINA kaikki tarvikkeet ja välineet Käden ulottuville, 

ennekuin aloitat, Ruuan laiton tai Kokkaamisen.

TÄRKEÄT MITAT.
Kuvassa vasemmalta, suuremmasta pienempään. 

Pikku/Kahvilusikka tl. Jälkiruokalusikka. Ruokalusikka rkl. 


TÄRKEÄT MITAT. LUSIKAT. DESILITRA. 

SEKOITUS KULHO ja RUOKALUSIKKA. 


LISTAT. Etenkin PuuteLista jääkaapin ovessa on hyvä Systeemi. SUOSITTELEN Lämpimästi.

TIEDÄT MITÄ TARVITSET JA OSTAT KAUPASTA. Minä Kerään puutteita, Listaan tai listoihin oikeastaan. Minulla on Erilaisia Listoja käytössä Arki Elämässäni. Sitten Menen kauppaa ja ostan Kerralla, puuttuvia tavaroita kaupasta.


RESEPTI. KAURALASTUT/Ratirillit. ItseTehdyt Keksit. 

1/2 dl siirappia (tummaa)
3 dl hienoa sokeria
1/2 dl kermaa tai maitoa. Käytän yleensä maitoa, kun sitä on Aina kotona. Kermaa käytän hervoin.
1 1/2 dl sulatettua leivinmargariiniä
2 dl kaurasuurimoita (Elovena)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria

Helppo ja Yksinkertainen Resepti ja Ohje.
Kaikki aineet Lisättään ja sekoitetaan. Rasva sulatetaan ja lisätään taikinaan. Taikina valmista.

PAISTO 200 C n.5-10 min. VAHDI. Palavat Helposti.

1. Leikkaa n. 150 g margariiniä. Laita Leivinmargariini  sulamaan, pieneen teräs kattilaan hellalle.
Hellan lämpötila n. 4-5.

VARO! Rasva on Kuumaa ja roiskuu, jos Hella 6.




Voit samalla kun vahdit rasvan sulamista, laittaa muut kuiva aineet Sekoituskulhoon.
HUOM! Leivinjauhe lisätään AINA kuiviin jauhoihin.
MITTAA RASVAN MÄÄRÄ, käytä apuna desilitraa.

HELPPO OHJE. TAIKINAN voi tehdä KÄSIN tai koneella.
SEKOITA KAIKKI AINEET. Ruokalusikka Riittää sekoittamiseen.

MAISTA TAIKINAA. VINKKI Taikinan pitää olla löysä.
Reilusti Kaurahiutaleita ja Sulatettua Rasvaa, tässä ohjeessa. 


Laita Jälkiruoka tai Ruokalausikalla, Pieniä Kököjä Leivinpannulle, jossa on Tietysti Leivinpaperi taitettuna jo valmiina.

Muistitko? Onko Uuni jo Lämpenemässä?

KERTAUS on OPINTOJEN ÄITI. Hahhah. 

UUNI 200 C. PAISTAMINEN 5-10 min. VAHDI, Uunin vieressä.

Leivonnaiset ja Keksit etenkin, Palavat helposti.




Minä Käännän AINA pellin toisinperin, Paiston puolivälissä.
VINKKI. NIKSI. Leipomukset paistuvat tasaisesti.



Kauralastut ovat VALMIIT. Ne leviävät Uunissa ja Paiston aikana, yhteen. EI HÄTÄÄ. Anna Jäähtyä. VINKKI. Tai voit leikata irti toisistaan jo Kuumina.

NOSTA Keksit UUNISTA. KUUMA LEIVINPANNU Lieden PÄÄLLE tai Tiskipöydän terästasolle JÄÄHTYMÄÄN.


MINÄ IRROTAN KEKSIT TOISISTAAN vasta, kun ne ovat Jäähtyneet. 




Herkulliset ja Kivat Kauralastut/Ratirillit ovat Valmiina Syötäväksi&Nautittavaksi. 


Kuvassa UUSIN ja Nätti Keksi/Cookies Purkki. Kiva. Tykkään. Sinä? 



KEKSIT SÄILYVÄT Parhaiten Umpinaisessa Purkissa. 

Lasi tai Metalli purkissa.

Minulla on kumpakin käytössä Kotona, toimivat. Piparit/Keksit säilyvät Syötävänä pitempään, pimeässä ja suljetussa purkissa. 


Nautinnollisia Leipomisen ja TeeItse Hetkiä!
Tekemällä, Harjoittelmalla uudestaan ja uudestaan ONNISTUT. 


Omasta kokemuksesta voin Kertoa. LoVeKoti&Homeily. Leivon. Kokkaan. 

Teen. Yhä Uudestaan. Harjoittelen. Nautin. Tykkään. Onnistun. SMILE. 



Ei kommentteja: