KOTIKOKKAUS. RESEPTIT.
KOTI. ITSE TEHDEN. TAIDOT. KOTIKOKKAUS.
KOTIHOMMAT HALTUUN.
TÄRKEITÄ TAITOJA&UUSAVUTTOMILLE.
SAVUSTETTU LOHI JA RIISI.
SAVUSTUS VAIHTOEHTOJA.
SAVUSTUSPÖNTTÖ. SAVUSTUSPUSSI. SÄHKÖSAVUSTIN.
Olen savustanut perinteisellä grilli, puu ja tuli, savustuspöntöllä pitkään. Tykkään myös paistetuista ja halstratuista kaloista. Erilaisia ja erikokoisia kaloja voi savustaa, mm. muikkuja ja siikoja. NAM.
Savustusvaihtoehtoja on perinteisen grilli savustuksen lisäksi, savustuspussi, jota käytetään tavallisessa, sahkö uunissa. Lisäksi kaupoista löytyy Uusi Sähkösavustin. Olen tehnyt kaikilla edm tavoilla, useasti. Nyt 1. kerran sähkösavustimella.
VALMISTELUT. 1. KALAN SUOLAUS EDELLINEN PÄIVÄ
KALAN SUOLAUS YLEISOHJE. KÄYTÄ KARKEAA SUOLAA.
Osta, huuhtele ja kuivaa kokonainen Suomalainen LOHI. Minulla on aina yleensä n. 1-1,5 kg lohi.
Ota karkeaa suolaa, folio paperia ja alunen esille. Leikkaa Lohen pää irti ja tarkasta lohen sisäpuoli ja puhdista, jos on tarvetta.
Katkaise foliosta reilu pala. Laita Lohi folipaperin päälle ja laita karkeaa suolaa kädellä, kalan päälle, sisälle ja alle. Kääntele lohea, suolauksen aikana. Näin varmistat Lohen tasaisen suolauksen. Katkaise toinen pala ja Kääri lohi Folioon ja laita jääkappiin. Laita alunen tai reilusti foliota lohien alle, jos et halua siivota jääkaappia. Käännä illalla tai aamulla lohi toisin perin, alapuoli ylös.
ESIVALMISTELUT.
VALITSE MIKÄ SAVUSTUSTAPA?
JOS käytät ensimmäistä kertaa sähkösavustinta, kuten minä LUE OHJE.
Siinä on hyvät neuvot ja vinkit, onnistuneeseen Kalan ja Lohen savustukseen.
LISÄKSI TARVITSET.
SAVUSTUSPURUA, YLEISIN LEPPÄ. Kaupoista löytyy valmiina pusseissa. Minulla leppää ja 2 sokeripalaa.
LEPPÄ SAVUSTUSPURU tulee alimmalle pellille. Levitä tasainen kerros ja päällimmäiseksi 2 sokeripalaa. Ohjeessa suositeltiin hieman kastelemaan purua, käytin sumupulloa.
RITILÄN, VASTUKSEN PÄÄLLE tulee LOHI.
Ylimääräisen suolan, tai nesteen voi pyyhkiä pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti