keskiviikko 12. elokuuta 2015

MATKUSTUS VAIHTOEHDOT JA TAPA. 

SUOMI. RAKAS KOTIMAA. MATKAILU. NÄHTÄVYYDET. MAKAILUKOHTEET.

1/3.

VAIHTOEHDOT. VERTAILU?


MINUN MATKUSTUSTAPA.
JUNA KOTI-HELSINKI. HKI-PORVOO LINJA-AUTO. 

MINÄ&MATKUSTUS. VAIHTOEHDOT VAIHTELEVAT. 

JUNA. VR. 

Olen aiemmin ajellut autolla ja matkustanut paljon henkilöautolla, on vapaampaa, edullisempaa ja tietysti paras vaihtoehto matkustaa. Mutta nyt kun autoa ei ole ollut käytössä useampaan vuoteen, on pitänyt suunnitella, tutkia ja käyttää muita matkustus vaihtoehtoja. Aiemmin opiskelu aikoina, käytin paljon junaa ja busseja. Nyt liikun yleisemmin kävellen tai kesällä ja sään salliessa pyörällä. Lisäksi käytän joukkoliikennettä mm. linja-autoja, busseja, junia ja tarvittaessa metroa.

Suunnittelin pitempää matkaa, joten tutkin vaihtoehtoja netin kautta. Bussimatka kestää kauan ja on halvin vaihtoehto. Juna ei pysähdy kaikilla pysäkeillä, paikkakunnilla mutta on nopea, kiva ja kohtuuhintainen vaihtoehto. Joten valitisin siis junan ja jatkoin bussilla, kun en perille asti päässyt bussilla. 


















SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI OMIA EVÄITÄ.

Olen lapsuudesta asti tottunut, että eväät ja syöminen, ruoka on tärkeää. Tykkään&Nautin EVÄISTÄ.
Eväät voi koota omista maku mieltymyksistä ja suosikeista. Minulla on aina EVÄINÄ juomista vettä tai limsaa, leipää ja joku hedelmä. Lisäksi voi olla suklaata. NAM. Käyn myös silloin tällöin kahvila tai ravintola vaunussa, valikoimat ovat riittävät ja pelvelu pelaa mielestäni.


JULKISTEN KULKUVÄLINEIDEN JA JUNIEN SIISTEYS, 

VIIHTYISYYS JA WC.

Viimekerrasta on jo aikaa, kun olen junalla matkustanut. Olen siis käyttänyt tarvittaessa busseja.
Junat ovat viihtyisiä, on tilaa liikkua ja puuhailla matkan aikana. Junan wc tilat ovat saaneet ehostusta ja kivan vihreän värin. Tärkeä naulakko myös löytyy. HYVÄ. Ihan ok ja siistit yleensä. Tykkään.



UUDET JUNAT ovat moderneja, linjakkaita ja kivan näköisiä. Muistan vielä vanhat, harmaat junat. Sinä? 



RAITEIDEN MÄÄRÄ LISÄÄNTYY MITÄ ETELÄMMÄS JA
LÄHEMMÄS HELSINKIÄ PÄÄSEMME. 



FINLANDIA TALO on hyvä maamerkki, kohta ollaan perillä HELSINGIN RAUTATIEASEMALLA.
Olen käynyt useamman kerran sisällä Finlandia talossa mm. messuilla, tykkään hieno ja toimiva rakennus. 








MATKA JATKUU RAUTATIEASEMALTA SUORAAN KAMPPIIN.


Taakse jää juna-asema. Määränpää, EDESSÄ on KAMPPI ja Moderni, ISO ja UUSI LINJA-AUTO ASEMA ja MATKAHUOLTO. Etäisyys on lyhyt, sopiva kävellenkin ja jaksaa hyvin, jos ei ole paljon matkatavaroita. Olen tottunut auto, juna ja bussimatkustaja. Erilaiset junat, asemat ja laiturit ovat tulleet tutuiksi vuosikymmenien aikana. Kehitystä ja muutoksia on tapahtunut, parempaan suuntaan hyvä niin.

Tarkennus Siis minä en ole ennen käynyt uudessa Kampin linja-autoasemalla, joten katseltavaa, tutkittavaa, etsimistä ja ihmettelemistä riitti vähäksi aikaa. Minusta on mielenkiintoista, kivaa ja tykkään katsella, tutustua ja tutkia uusia paikkoja ja asioita.



LINJA-AUTOT/BUSSIT. MATKAHUOLTO. 


ENSIN IHMETTELIN. KATSELIN....LINJA-AUTOT. NUMEROITA. MITÄ? MISSÄ?

Hirveesti vain numeroita, mutta ei harmainta aavistusta minne menee ja mistä lähtee mikäkin bussi vuoro? Espoo....Matkahuoltoakaan EI NÄKYNYT, katu-maatasolla. Soitin palvelu numeroon, ei vastattu.

HIENOT JA TÄRKEÄT OPPAAT. Katselin uudestaan ympärilleni ja huomasin OPAS KYLTIN.
KAUKO-LIIKENNE AUTOT lähtevät alemmalta, kellari tasolta. Menin hissillä alas tutkimaan asiaa. Päästessäni alas, sieläkin näkyi kahdella puolella paljon numeroita....Menin eteenpäin ja pääsin päähän, josta löytyi MATKAHUOLTO. Hienoa nyt saan opastusta, tietoa, palvelua ja pääsen jatkamaan matkaa. Hieman jonotusta, ennenkuin sain tarvitsemani informaation ja lipun.


NYKYAIKAINEN, MIELENKIINTOINEN JA ISO PAIKKA. HELSINKI KAMPPI LINJA-AUTOASEMA. 

Matkahuollosta saa tarvittaessa apua ja lisätietoja, matkalippujen ja aikataulujen lisäksi. Me Matkustajat olemme sisäpuolella rakennusta ja Linja-autot tulevat ulkopuolelle ovien, numeroiden eteen. Löytyihän se oma laituri/numero ja oikea bussi ihan helposti. Selkeät ja hyvät opasteet. Odotin noin 15 min kun, oikea bussi minulle tuli ja pääsin jatkamaan matkaani Porvooseen, n. 50 min/45 km. Bussit ovat yleensä siistejä ja luotettavia matkustus tapoja. Jatko matka sujui myös hyvin, bussilla määränpäähän. Hyvää matkaa....

...


Ei kommentteja: