tiistai 21. heinäkuuta 2015

TV1. YLE.fi ELÄIN UUTISIA. MAAILMALLA. KOTIMAASSA. 



LAISKIAINEN. COSTA RICA. VÄLI-AMERIKKA. 

Costa Rican sademetsää.
Costa Rican sademetsät ovat säilyneet. Kuva Mika Mäkeläinen YLE


Ennen kuin Ylen toimittaja Mika Mäkeläinen pääsee tutustumaan Laiskiasiin ja orpokotiin, on mentävä veneellä. Laiskiaiset elävät luonnossa Sademetsissä, korkeiden puiden latvustoissa ja näkyvät, näyttätyvät harvoin ihmisille. Noin kerran viikossa laskeutuvat alas maahan tarpeilleen ja kapuavat hitaasti takaisin. Tietoa Laiskiaisista, elämäntavoista ja niiden käyttäytymisestä on vähän. 

Mäkeläisen mukaan Yleisesti ottaen, Luonnoltaan Costa Rica on poikkeuksellisen monipuolinen ja ekoturismin luvattu maa. Trooppisissa sademetsissä voi nähdä erilaisia eläimiä ja asukkeja helposti, joka on harvinaista maailmassa. 



COSTA RICAN TUNNETUIN LAISKIAISTEN ORPOKOTI.

SLOTH SANCTUARY. 

23 vuotta sitten, Jydyn ovelle tuotiin orvoksi jäänyt Laiskiaisen poikanen. Laiskiaisen emo oli kuollut auton alle ja poikanen ei olisi selviytynyt ilman apua. Siitä alkoi Judyn laiskiaisaktivistin elämä. Orpokodissa on 145 laiskiaista, jotka pyritään palauttamaan luontoon. Orpokodissa hoidetaan loukkaantuneita tai orpoja laiskiaisia ja nyt myös pääpainona tutkitaan, Laiskiaisten elämää.




1. BUTTERCUP Laiskiainen, joka on ensimmäinen Judyn hoidettava laiskiainen.
Laiskiaset ovat kolmi tai kaksi varpaisia. Syövät lehtiä, vähän energiaa, joten liikkuvat vähän ja hitaasti. Viettävät Orpokodissa suuremman osan päivästä katsellen, kattoon ripustetusta korituolista. 


Laiskiaiset ovat uhanalaisia eläimiä Judyn mielestä, kärsivät mm. jäävät autojen alle, pyydetään laittomasti ja etenkin kuolevat sähköiskuihin kiivetessään sähkötolppiin, puiden sijasta.


Judyn mielestä meidän ihmisten pitäisi ottaa oppia, laiskiaisista. Ota iisisti, syö vihanneksesi ja liiku hitaasti, älä riitele. Laiskiasten elämäntyyli Rauhaa ja harmoniaa.



YLE.fi UUTISET. 


http://yle.fi/uutiset/ahkerat_laiskiaiset_hurmaavat_costa_ricassa/7934484


Mika Mäkeläinen Yle:n toimittaja. 8.pv Chauita, COSTA RICA.

Tutustu ja TUTKI.  


http://yle.fi/uutiset/panamericana__lahde_mukaan_vaaralliselle_matkalle_halki_keski-amerikan/7900361


MINÄ OLEN ELÄINRAKAS, OLLUT LAPSUUDESTA ASTI. SINÄ?

Kuten olen jo aiemmin kertonut, tykkään ja seuraan eläin juttuja, tv-ohjelmia ja uutisia. Kotimaiset ja maailman eläimet ovat yhtä kiehtovia ja kivoja seurata ja tutustua elintapoihin ja elämään.
ARVOSTAN ELÄIMIÄ JA ELÄMÄÄ. Ihana juttu uutisissa ja vielä verkkosivujen kautta, erittäin kiehtova ja hieno Toimittaja Mäkelän juttu, luettavissa ja katsottavissa uudestaan. Hienoa. TYKKÄÄN.



HYMY. IHANA ILME. 


...




LEMMIKKI ELÄIMET JA YHTEISKUNTA
KOIRAT 


Koiria koirapuistossa.

KOIRAKAVERUKSET PULLA JA SULO

Eduskunta ja Suomen laki määrää koirien pidosta noin 10 erilaisella lailla mm. Järjestys-, eläinsuojelu ja rikos ja koiraverolaki. Minun mielestäkin Koira on ihmisen paras kaveri ja pitäisi päästä joka paikkaan, mihin ihminenkin ja koiran omistaja. Koiran pitäminen ja huolehtimen vaatii paljon omistajalta. Eläimestä esim. koirasta pitää todella ja aidosti tykätä, jotta menestyy koiran omistajana ja koira saa hyvän koiran elämän, elää terveenä ja pitkään.

KOIRA vaatii omistajaltaa enemmän, minun mielestäni kuin vaikkapa kissa.
Koiraa pitää viedä ulos ja lenkille vähintään 2-3 krt päivässä ja isompia koiria vieläkin useammin.
SATOI TAI PAISTOI LENKIT on tehtävä joka päivä. Lisäksi on kaikki rokotukset, lääkärikäynnit, rotukohtaiset terveysvaivat jne. Koira elää yli 10 vuotiaaksi.

Uutisissa koiraväki vaatii KOIRALAINSÄÄDÄNNÖN esim. järejestysääntöjen muuttamista. Käytännössä esim. koira pitää olla taajamissa kytekettyinä, koiran ikää katsomatta. Kennelliiton lakimies Marjukka Silolahti, Pullan staffordshirenbullterrierin omistaja kertoo mm. Koiran koulutus pitää aloittaa heti, kun eläin tulee kotiin. Pennun pitää saada olla vapaana, tutkia ja nuuskia ympäristöä.

Koiraveroa kerätään vielä Tampereella ja Helsingissä.

Kääpiöpinseri Sulon omistaja Jari Salminen, menisi mielellään koiransa kanssa kauppaan ja ostoksille. Lisäksi koirapuistoissa olisi hyvä olla vesipiste.

LEMMIKKIELÄIN TEKEE TÄRKEÄÄ KANSANTERVEYSTYÖTÄ, TUO SEURAA, ILOA JA VIRKISTYSTÄ.

Koira on hoitoapulainen. Kennelliitto esim. on koluttanut 1300 kaveri koiraa. Kaverikoirat ja omistaja, käyvät vierailulla esim. kirjastoissa, kouluissa ja vanhustentaloissa, tuovat piristystä ja virkistystä arkeen. 


Olen samaa mieltä ja Kannatan edellisiä uudistuksia ja parannuksia kaikille, Koirille ja Koirien omistajille.

Katso ja tutki koko KOIRA juttu. LISÄTIEDOT.

http://yle.fi/uutiset/koirakaverukset_pulla_ja_sulo_lakikirjan_tiukkapipoisuus_ihmetyttaa/8142508




TYKKÄÄTKÖ ELÄIMISTÄ JA LEMMIKEISTÄ?
MIETI TARKKAAN kun Ajattelet, harkitset ja aiot hankkia OMAN LEMMIKKIELÄIMEN.

Kuinka paljon sinulla on aikaa ja resursseja, viettää aikaa, opettaa, kouluttaa ja huolehtia lemmikistä?
Tutustu, tutki ja kysele tutuilta ja tuntemattomilta koiran omistajilta vinkkejä ja neuvoja. Myös netin kautta ja kirjojen kautta on hyvä tutustua ja tutkia asiaa, ennen lemmikin ottamista. Lisäksi sinun pitää tehdä valmisteluja ja hankintoja, ennekuin eläin tulee kotiin, ihan kuin lapsi ja uusi perheen jäsen tulisi kotiin.
Tutustu ja tutki eri koira rotuja ja niiden ominaisuuksia ja soveltuvutta omaan perhetilanteeseen.

Hoida, huolehdi ja pidä huolta Lemmikistäsi, joka päivä. 

SITOUDUT Pitämään HUOLTA LEMMIKISTÄ yli 10 vuotta ja Kissat elävät yli 20 vuotiaaksi.

ÄLÄ OTA KESÄKISSAA TAI KOIRAA, hetken mielijohteesta.

ÄLÄ RÄÄKKÄÄ TAI KOHTELE VÄÄRIN ELÄIMIÄ. 

My Old Cat....Protect&Care. Like Cats. U?
Minun yksi Lemmikki Kissa monista, elämäni aikana. 

MINÄ&KOIRAT. LEMMIKKIELÄIMET.

Minulla ei ole ollut koskaan omaa koiraa. Olen kyllä lapsuudesta asti ollut erilaisten koirien kanssa tekemisissä, tuttavien ja sukulaisten korien ja erilaisten lemmikkien parissa. Esim. Suomenpystykorva, Cokkerspaniel, Afgaaninvinttikoira, Lassie jne. ovat tulleet tutuiksi.

Lisäksi Maatiaskissat, marsut ja hamsterit. Maatilan eläimet, tulivat lapsuudessa myös tutuiksi ja tutkituiksi hyvin tarkkaaan, Hevoset, lampaat, lehmät, vasikat, kanat ja tiput. Olen kyllä monta kertaa harkinnut, tutustunut ja tutkinut KOIRIA ja rotuja, mutta en ole sitten kuitenkaan päätynyt ottamaan koiraa. Edm. seikkojen vuoksi.

Minulla on ollut Lapsuudesta asti muita lemmikkejä. Esim. useampi Oma KISSA, kissanpentuja ja hamstereita. Lisäksi olen aina Tykännyt, seurannut tutkinut luontoa ja luonnon monipuolista eläimistöä kotimaassa ja maailmalla.

.
Like Animalls ...Cats&Dogs
Kirjoja...minun kotikirjastosta.
LUKEMINEN KANNATTAA...TIETOA&Tutkimusta.


SUOJELE, PIDÄ HUOLTA, KUNNIOITA, ARVOSTA ELÄIMIÄ JA ELÄMÄÄ. HYMY. 





























Ei kommentteja: