torstai 9. heinäkuuta 2015

KOTIKOKKAUS. RESEPTIT.
ITSE TEHDEN. KOTI. TAIDOT. KOTIKOKKAUS.


PAISTETTU LOHIPIHVI JA RIISI.


Osta KIRJOLOHI n. 1 kg kokoinen. 2 - 4 hlö.

Minun mielestäni pienemmät ja Kirjolohet ovat paremman makuisia kuin isommat yli 1,5 kg Lohet. Jostain olen lukenut, että isommat ovat paremman makuisia. Mielestäni asia on, Maku asia. 



Ostamani Kirjolohi oli Suomalainen ja painoi n.1 kg. Siitä sai leikkaamalla 4 isoa lohipihviä ja 2 pienempää. Paksuus n. 2-3 cm/lohipihvi. Useammaksi päiväksi siis, samalla vaivalla ja kerralla ruokaa. 2 lohipihviä laitoin pakkaseen.

LISUKKEEKSI KEITÄ RIISIÄ tai UUSIA PERUNOITA. 

Minusta Riisi ja Lohi on Paras ja hyvä maku yhdistelmä. Käytän yleensä omassa keittiössä tätä ruokaa tai yleensä Lohn kanssa, siis riisiä.





Lohen maustamiseen tarvitset suolaa ja tilliä. Voi lisätä myös Sitruunamehua, kun kalapihvit alkavat olla valmita ja paistettuja, kummaltakin puolelta.



LAITA ensin voita ja sitten leikatut lohipihvit, kannelliseen paistinpannuun.
Paista n. 5 min/puoli ja käännä. Hella 4-5. Laita hella pienemmälle ja hauduta lohet kypsiksi. 

Tykkään eniten, hyvin paistetusta kalasta. Myös Savustettu ja Kylmäsavu Lohi on herkullista. 







Jos paistat usemman tai kaikki lohipihvit kerralla useammalle hengelle. Käytä Pyretex lasipataa, valmiiksi paistettujen lohipihvien lämpimänä ja hyvänä säilyttämiseen.


Minun Herkullinen ANNOS. Kuvassa yläpuolella, juuri pannulta nostettu Lohipihvi.

 Kuvassa alapuolella jo valmiiksi ruodot, nahat pois otettu ja valmiina Syömään. 


NAM. SUOSITTELEN. Erittäin hyvän makuinen, nopea ja helppo ruoka valmistaa. 


KALA ON TERVEELLISTÄ RUOKAA.

Yleisesti suosittelen käyttämään ja ostamaan Suomalaista kalaa. Itse tykkään silakoista, muikuista ja lohesta etenkin ja hyvin paistettuna tai savustettuna. 



MINÄ NAUTIN HYVÄSTÄ JA MAUKKAASTA RUOASTA. HYMY. 







Ei kommentteja: