tiistai 14. heinäkuuta 2015

LEIPOMINEN RESEPTIT. 

ITSE TEHDEN. KOTI. TAIDOT. KOTIKOKKAUS. 


RESEPTIT. TÄYTEKAKKU


MANSIKKA_KERMA TÄYTEKAKKU. 

Minun 1. MANSIKKA TÄYTEKAKKU tänä kesänä.






TARKISTA AINA Reseptistä, mitä tarvitset ja varaa tavarat ja välineet, esille ennen leipomista.



Käytän yleensä tätä tai toista ohjetta ilman vettä, kun teen kakun pohjan. 


Nyt halusin korkeamman kakun ja tein ja paiston 2 kertaa saman kakun. Tämä on vanha ja käytetty Äitini resepti. Myös Kääretortusta saa muotoiltua vaikka minkälaisia muotoja ja suurempia kakkuja. Olen aiemmin tehnyt erilaisia kakkuja. Mutta en ole itse mikään, Täytekakkujen ystävä. Tykkään muista herkuista ja leivonnaisista. HYMY.

SOKERIKAKKU
2 kananmunaa
1,5 dl hienoa sokeria
1/2 dl kuumaa vettä
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Vatkaa ensin, kananmunat ja sokeri keskenään, vaahdoksi.
Lisää kuumavesi ja jatka vatkaamista.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen.
Lisää jauhot varovasti, pikku hiljaa ja sekoita. Älä enää vatkaa.


PAISTO 200 C. n. 15 min. Ylätaso, ritilä.



JAUHOT ja levinjauhe sekoitettu keskenään. Lisätään ja sekoitetaan viimeeksi kakku taikinaan. 




Laita ja levitä sudilla leivinmargariinä kakkuvuoan sisäpuolelle, joka paikkaan ja laita korppujauhoja levitetyn rasvan päälle. Näin kakku EI tartu kiinni vuokaan. 


Käytin 1. kerran tätä silikoni Sydän vuokaa. Käytän yleensä Sydän vuokaa, jossa on perinteinen materiaali, teflon pinta.
Silikooni vuokakin toimii ihan ok. Minulla on samaa sarjaa muffinsi vuokia, joita olen käyttänyt ahkerammin. 



ALOITUS. 

VATKAA 1. kananmunat ja sokeri keskenään. Vatkaa VAAHDOKSI.
LISÄÄ Kuuma vesi ja jatka vatkaamista. 

Käsivatkain ok. Tai yleiskone.



Lopuksi lisää jauhot. Sekoita, älä enää vatkaa. 




VALMIS TAIKINA on tasaista ja ei löysää. 


KAADA valmis kakunpoja taikina, leivinmargariinillä ja korppujauhoilla jauhotettuun kakku vuokaan.
Käytä Lastaa apuna. 



TASOITA Kakkutaikina, koko kakkuvuan alueelle. 



Laita kakku uuniin, ylimmälle ritilälle. Vahdi ja PAISTA Kakku.



KAKKU ON VALMIS, kun kokeilet puu tikulla kakkua keskeltä ja se ei enää tartu tikkuun.
OTA KAKKU pois uunista. 



VALMIS ja PAISTETTU KAKKU. 



KÄÄNNETTY ja KUMOTTU, Valmis kakunpohja. 




TÄYTE ja KAKUN KORISTELU






Minä tykkään ja käyttää kakun täytteenä, mansikkaa ja survottua banaania. 

KOSTUTAN ja LAITAN TÄYTTEET, jo edellisenä päivänä tai iltana ennen syömistä. 

Näin kakku ehtii kostua, yön aikana jääkaapissa. Kostutan yleensä vesi mansikkahillo tai mansikkasurvos ja vesi seoksella. Vesi ja erilaiset mehut ovat myös hyviä kakun kostutukseen.

Seuraavana päivänä, hieman ennen syöntiä laitan kakun valmiiksi. Vatkaan kermavaahdon ja koristelen kakun. Varaa useampi banaani ja reilusti mansikoita.

Minulla oli n. 4 banaania, jotka survoin vain haarukalla, lautasen päällä.

Yli 2 litraa mansikoita, kun laitoin mansikoita kakun väliin ja päälle.



Kostutan yleensä vesi mansikkahillo tai mansikkasurvos ja vesi seoksella.
Vesi ja erilaiset mehut ovat myös hyviä, kakun kostutukseen.


TÄYTE. Maukas, helppo ja yksinkertainen.
Laitan ensin banaani survoksen ja päälle lohkottuja, siivutettuja mansikoita, samaan kerrokseen.





KERMA, KERMAVAAHTO. VATKAUS. 

Jääkaappi Kylmät 2 purkkia kermaa ja sokerit vatkauskulhoon ja vatkaus vaahdoksi. Käsivatkain tai yleiskone apuna.


Kakun Päälle, Vatkaan ja levitän Kermavaahtoa.

MAUSTA KERMA ja VATKAA VAAHDOKSI.

2 prk kuohukermaa
Hienoa sokeria ja vaniljasokeria.






NAM. HERKULLISTA. Kermavaahto ja Mansikat. 1. Tykkään. NAUTIN. 

Mansikkakakku ja Suklaakakku ovat minun Suosikkejani, silloin kuin syön täyte kakkua. Lisäksi tykkään Jäätelökakuista. 

Mitkä ovat Sinun Suosikit?





NAM. Olipas herkullista pitkästä aikaa. Mansikka täytekakku ja Makoisat mansikat ja kermavaahto, 10. 

Joka vuosi yhtä ihanaa, Pieniä Arjen&Kesän nautintoja. HYMY.


Tykkään ja NAUTIN.




Ei kommentteja: